Miről szeretnék majd beszélni? Arról a tényről, hogy van határtalan öröm. És arról, hogy mi is az, hogyan működik. És arról még, hogy a határtalan öröm miért és hogyan kapcsolódik Jézus személyéhez.
Miért fontos kutatni az öröm lényegét és forrásait? Azért, mert az öröm energia. Az öröm éltető forrás. Amiknek nem tudunk örülni, de mégis foglalkozni kell velük, azok csak szívják az energiánkat.
Nagyon jó látni az embereket, amikor örülnek. Az örülő emberek között mindig biztonságban érezzük magunkat.
De van egy probléma az örömmel kapcsolatos: Némelyik helyzet, körülmény megkérdőjelezni látszik azt a tényt, hogy örömre születtünk, hogy szabad örülni. Néha úgy érezzük, hogy nincs is semmi okunk az örömre.
Mi a megoldás? A határtalan öröm. A határtalan örömmel kapcsolatosan két dolgot fontos megérteni:
1, hogy mi is az;
2, és miért Jézus személyéhez kapcsolódik?
A határtalan öröm nem arról szól, hogy minden pillanatban örülünk és vidámak vagyunk, hanem arról, hogy nem veszíthető el végleg, mert mindig visszatér és meghatározza az életünket, mindennapjainkat.
Értjük azt a szót, hogy határtalan? Határtalan = Végtelen. Miből lehet az embernek végtelen mennyisége? Pénzből, tudásból, tárgyakból? Türelem, jóság, szeretet, egyszerűség, békesség, öröm. Mit jelent a végtelen? Akármennyit is vesz el belőle az élet, akkor sem fogy el. Mi ez a végtelen, határtalan öröm? És miért Jézus személyéhez kapcsolódik a határtalan öröm? Mert mindenképp egy személyhez kell kapcsolódnia az örömnek, ha azt akarjuk, hogy ne átmeneti legyen.
Öröm és személyesség! Örülni vagy örülni valakinek és valakivel: fontos különbség. Ha valakinek igazán tudsz örülni, akkor mindig örülsz neki. Megfigyelted már? A nem személyhez kötődő örömök mindig végesek: sütemény, jó eredmény, vágy teljesülés, stb.
Van valaki, akinek mindig tudsz örülni? Nagy kincs!
Az öröm foka attól függ, hogy mit jelent Jézus számunka. Miért örülünk Jézusnak? Miért különleges személy számunkra? Óriási pillanat volt az, amikor rádöbbentem, hogy Jézus nem veszíthető el, mert mindig velem van. Semmi nem veheti el az örömöm. Ez a határtalan öröm lényege.